Website voor deelnemers

NHB-Psy: Hersenweefsel voor onderzoek

Wij vinden het belangrijk om zo veel mogelijk te weten te komen over psychiatrische aandoeningen in het algemeen en ADHD in het bijzonder. Daarom werken we samen met de Nederlandse Hersenbank voor Psychiatrie. Hersenonderzoek is essentieel om beter te begrijpen hoe onze hersenen werken en om er achter te komen wat er anders verloopt in de (ontwikkeling van de) hersenen van mensen met ADHD. Het menselijk brein is zo complex dat je dat niet in diermodellen kunt nabootsen. Met beeldvorming (MRI) kunnen we veranderingen in vorm, volume en activiteit van hersengebieden meten, dit doen we in het IMpACT onderzoek. Met dit onderzoek zijn we echter niet in staat om op cel‐ en molecuul‐niveau te onderzoeken, wat er precies misgaat. Om de onderliggende neurobiologische oorzaken van ADHD te begrijpen, is dus ook onderzoek nodig, waarbij we echt in de hersenen kunnen kijken en stukjes hersenweefsel kunnen testen.
Bij de Nederlandse Hersenbank voor Psychiatrie (NHB‐Psy) kunnen mensen zich registreren als hersendonor. Op dit moment is er nog geen hersenweefsel van overleden mensen met ADHD en hun familieleden beschikbaar voor onderzoek. Als u meer wilt weten, kijk dan op http://www.nhb-psy.nl/, bekijk de voorlichtingsfilm van de Nederlandse Hersenbank voor Psychiatrie of neem contact op met Yvonne Kras (Y.Kras@NHB‐Psy.nl of 06‐216 180 56).
Bijlagen:
Ga naar URL <code>https://www.youtube.com/watch?v=Yi4eyMk2pys</code>Nederlandse Hersenbank Psychiatrie voorlichtingsfilm[ ]0 kB

Disclaimer

IMpACT provides the content of this website in good faith as an informational tool for patients and researchers and members of the IMpACT group, but without verifying the accuracy, clinical validity or utility of the data. IMpACT makes no warranty, express or implied, nor assumes any legal liability or responsibility for any purpose for which the data are used. 

Links to other websites are provided by IMpACT in good faith and for information only. IMpACT does not accept responsibility for the information contained in any website which is linked to this website.

Webdesign: Designer illusions